Startup Lab op je middelbare school!

Hoe vet klinkt dat! We organiseren op verschillende middelbare scholen projecten waar leerlingen op basis van onderzoek aanbevelingen ontwikkelen en uitvoeren voor verschillende opdrachtgevers.  

In dit lesprogramma neemt Startup Lab samen met een groep middelbare school opleiders een grote groep Havo en VWO leerlingen mee op onderzoek avontuur. Zij kiezen uit verschillende ‘vacatures’ een opdracht die hen het meeste aanspreekt. Vervolgens gaan zij in 10 weken d.m.v. onderzoek op zoek naar vernieuwende ideeën om een maatschappelijk of commercieel probleem aan te pakken.

 

Als opdrachtgever deel je een vraag/probleem/stelling met ons. Wij formuleren dit in een pakkende vacature en nemen dit mee in ons aanbod richting de scholieren. Wij nodigen opdrachtgevers uit om tijdens de Kick-off hun vacature kort te presenteren. Na afloop van de kick-off maken de leerlingen hun keuze en start het programma van 10 weken.  Aan het eind van de 10 weken presenteren de jongeren hun aanbevelingen aan de opdrachtgever en geven zij inzicht in hun onderzoek.